Çay saatlerinin vazgeçilmezi bisküvi
Limon Kremalı Bisküvi Tarifi.
Hamur için:
1 çay bardağı tozşeker
Yarım çay bardağı su
2 çorba kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
Yarım su bardağı pudraşekeri
2 adet yumurta sarısı
1 çay kaşığı vanilya
1 su bardağı un
Üzerine:
1 adet yumurtanın akı
1 çorba kaşığı susam
Limon kreması için:
1 paket limonlu jöle
1 adet limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu
2 çorba kaşığı pudraşekeri
2 çorba kaşığı krema.
ÖNCELİKLE limon kreması için jöle, limon suyu, rendelenmiş limon kabuğu, krema ve pudraşekerini bir kaba alıp, iyice karıştırın. Hamur için tozşeker ile suyu bir tencerede 3 dakika kaynatın ve soğumaya bırakın. Diğer taraftan tereyağı, pudraşekeri, yumurta sarısı, vanilya ve unu derin bir kaba alıp, üzerine soğumuş şekerli suyu katıp, yoğurun. Hazırladığınız hamuru unlanmış düz bir zeminde merdane yardımıyla çok ince olacak şekilde açın. Kenarı tırtıklı, yuvarlak bir kalıpla şekiller çıkarın ve yağlanmış, unlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta akı sürüp, susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin ve soğumaya bırakın. 1 adet bisküvinin üzerine limonlu krema, tekrar bisküvi üzerine krema ve tekrar bisküvi koyun. Bisküvi ve krema bitene kadar aynı işleme devam edin.