YAPIMI KOLAY YER FISTIĞI EZMESİ

Uzun soluklu, bol sohbetli kahvaltılardan eksik olmayan sosis, peynir, kavurma, pastırma ve çeşit çeşit ezmeleri evde yaparak bu özel öğünü daha lezzetli hale getirmek elinizde. Tek yapmanız gereken mutfağa girip bu yapımı kolay fıstık ezmesi tarifini uygulamak.

Giriş Tarih ve Saati: 04.08.2023 | 09:31 Güncelleme Tarih ve Saati: 04.08.2023 | 09:31

FISTIK EZMESİ İÇİN MALZEMELER

250 gram kabuksuz ve tuzsuz yer fıstığı

2 yemek kaşığı üzüm veya elma pekmezi

1 yemek kaşığı üzüm çekirdeği yağı veya zeytinyağı

Yarım çay kaşığı tuz

Fıstığı fırın tepsisine alıp önceden ısıtılmış 170 derece fırında kontrol ederek 10 dakika kavurun. Fırından alıp 5 dakika dinlendirin. Ilıkken mutfak robotuna alıp ara ara çalıştırarak ince olacak şekilde çekin. Pekmez ekleyip yeniden çekin. Tuz, üzüm çekirdeği yağı veya zeytinyağı ilave edip bir kez daha çekin. Servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.