PÜF NOKTALARIYLA KREP YAPIMI

Yumurtanın lezzet kattığı en sevilen tariflerden olan krep, hem uzun kahvaltıların hem de çay saatlerinin vazgeçilmezleri arasında ilk sırada gelir. Adım adım temel krep yapımını sizler için hazırladık.

Giriş Tarih ve Saati: 25.10.2022 | 15:45 Güncelleme Tarih ve Saati: 06.10.2023 | 13:15

KREP İÇİN

2 adet yumurta

120 ml su

120 ml süt

2 çay kaşığı toz şeker

TAVAYI YAĞLAMAK İÇİN

Tereyağı

Bütün hamur malzemesini geniş bir kaseye alın. Tamamen pürüzsüz bir kıvam alana dek iyice çırpın ve en az 1 saat buzdolabında bekletin. Orta boy yapışmaz yüzeyli bir tavayı orta ateşte ısıtıp. 1 çay kaşığı tereyağını içine koyun ve fırça ile her tarafına iyice sürün.

Krep harcından 1 kepçe alıp, eğik tuttuğunuz tavanın ortasına dökün. Tavayı kendi ekseninde hızla döndürüp harcı ince olacak şekilde yayın. Üzerinde baloncuklar oluşmaya başladığında çevirin ve diğer tarafını pişirin. Her 3 krepten sonra tavayı yağlayarak işleme devam edin.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.