Krep Nasıl Yapılır?

Sıvı hamur kategorisinde yer alan, tatlı ve tuzlu çeşitleriyle birçok tarifle kombinlenebilen krep, başta kahvaltı olmak üzere tüm öğünlerin favorisidir. Peki krep nasıl hazırlanır? İşte şimdi hep birlikte krebin nasıl hazırlandığına bakalım!

Giriş Tarih ve Saati: 12.05.2022 | 10:06 Güncelleme Tarih ve Saati: 12.05.2022 | 10:18

KREP İÇİN MALZEMELER

HAMURU İÇİN

2 adet yumurta

2 su bardağı süt

2 su bardağı un

1 çay kaşığı tuz

TAVAYI YAĞLAMAK İÇİN

Tereyağı

Unu eleyin veya hamuru hazırlayacağınız kaseye hafifçe yukarıdan dökün. Yumurtaları ekleyin. Akışkan bir hamur elde edene kadar yavaşça su ekleyip karıştırın. Son olarak tuzu ekleyin ve tamamen pürüzsüz bir kıvam alana kadar mikserle veya tel çırpıcı ile çırpın. Buzdolabında en az 2 saat bekletin.


Yapışmaz yüzeyli tavayı ısıtıp içine bir miktar tereyağını fırçayla sürün. Krep harcından küçük bir kepçe dolusu alıp eğik tuttuğunuz ve içine bir miktar tereyağı sürülmüş tavanın ortasına dökün.


Tavayı kendi ekseninde hızla döndürüp harcı ince olacak şekilde yayın. Üzerinde baloncuklar oluşmaya başladığında çevirin ve diğer tarafını pişirin. Her 3 krepten sonra tavayı yağlayarak işleme devam edin.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.