Evde milföy hamuru nasıl yapılır?

Evde kolaylıkla yapacağınız milföy hamuru tarifi.

Giriş Tarih ve Saati: 11.01.2019 | 15:19 Güncelleme Tarih ve Saati: 11.01.2019 | 15:48

MİLFÖY HAMURU İÇİN MALZEMELER

-500 gram un
-1 fincan sıvı yağ
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 yemek kaşığı limon suyu
-1 paket margarin
-1/5 su bardağı su

MİLFÖY HAMURU NASIL YAPILIR? YAPILIŞI
Un, yağ, tuz, limon suyu ve su ilavesi ile hamuru yoğurun.
Hamurun üzerine nemli bir bez örtüp 15 dakika dinlendirin.
Dinlenmiş hamuru dikdörtgen şekilde açın.
Margarini (oda sıcaklığında yumuşamış) 3 eşit parçaya bölün.
Birinci parçayı hamurun üzerine güzelce sürün.
Hamuru önce uzun kenarlardan üçe, daha sonra kısa kenardan üç eşit parçaya katlayın.
Üzerini nemli bezle örterek buz dolabında 15 dakika bekletin.
Bu işlemi 15 dakika ara ile kalan iki parça margarin için tekrarlayın.
İsterseniz kare parçalar keserek hemen kullanın yada hamuru buzdolabınızın dondurucusunda saklayabilirsiniz.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.