SUFLE YAPARKEN DİKKAT!
Yemesi müthiş bir keyif olan sufleyi yapmak maharet ister. Birçok püf noktasına dikkat ederek siz de sufle ustası olabilirsiniz...
Sufle denildiğinde ilk olarak akla çikolatalı sufle gelse de tuzlu olarak hazırlanan sufle çeşitleri de vardır. Sufle yaparken püf noktalarına dikkat ettiğiniz takdirde sonuç mükemmel olacaktır.
- Malzemelerinizi temin ettikten sonra tarifte verilen ölçülere göre hazırlayın. Hepsinin oda ısısında olması önemli.
- Zamanınızı iyi ayarlayın çünkü sufle çabucak yapılamaz.
- Çırpılacak malzemeleri iyice çırpın. Çırptığınız yumurta aklarının kar gibi olması için kabında bir damla dahi su olmamalı. Kar halindeki akları sufle harcına yavaşça eklemelisiniz.
- Akları ve diğer sufle harcını karıştırırken kesinlikle ama kesinlikle mikser kullanmayın. Tahta kaşıkla veya spatulayla yavaşça ve aynı yöne doğru karıştırın.
- Sufle kalıbının içini çok iyi yağlayın. Yoksa sufleniz düzgün kabarmaz ve taşarak fırına dökülür.
- Sufle sıcak olarak yenilmelidir. Fırından çıkar çıkmaz servis yapmak gerekir. Hemen tüketilmeyen, bekleyen sufle söner. Soğuduktan sonra ısıtmak da çözüm değildir.