Kayseri Mantısı Tarifi

Kayseri Mantısı
  • 5 Kişilik
    1 kişi oy verdi / Ortalama Puan 1,00

Malzemeler

Kayseri Mantısı Yapılışı

1 ÖNCELKLE hamur için un yumurta ve tuzu derin bir kaba alın. Kulak memesi kıvamındabir hamur elde etmek için su ekleyin ve yogurun. Hamurdan yumurta büyüklügünde bezeler koparın ve üzerini nemli bir bezle örtüp, 20 dakika dinlendirin.

2 İç malzeme için soganı robottan geçirin ve bir kaba alın. İçine kıyılmıs maydanoz, kıyma, tuz, karabiberkarabiber kelimesinin anlamı için tıklayınız "Latince adı: Piper nigrum L. Karabibergiller (Piperaceae) familyasındandır. Meyve kısımları tane ya da toz olarak kullanılır. Et yemeklerinde, dolma harçlarında, çorbalarda, hamurişlerinde, salatalarda, soslarda, yani her türlü yemeğe çeşni ve tat..." ilave edip, yogurun. Dinlenen hamuru kalınlıgı 1 cm olacak sekilde açınve 2 parmak genisliginde önceenine sonra boyuna kesin. Elde ettiginiz karelerin içine kıymalı harçtan koyun ve dört ucunu bohça sekli vererek kapatın.

3 Mantıyı haslamak için tencereye 4-5 su bardagı su,sıvıyag ve tuz ekleyip, kaynatın. Kaynayan suya mantıları katınve yumusayana kadar haslayıp, süzün.

4 Üzeri için bir tavada tereyagını eritin ve salçayı kattıktan sonra toz kırmızı biberi ekleyip, birkaç kez çevirin. Servis tabagına önce yogurt sonra mantı en üste de yagı gezdirin ve sıcak olarak servis yapın.

Aşçının notu: Asçının notu: Dilerseniz yoğurda dövülmüş sarmısak da katabilirsiniz.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Tarif Arama Kutusu

tarif ARA
BİZE ULAŞIN