Baharın tüm renkleriyle kendini hissettirdiği, Miraç ve Berat kandilleriyle maneviyata odaklanırken Ramazan'a doğru gün saymaya başladığımız ve tabii ki 23 Nisan coşkusuyla taçlanan günlerdeyiz… Biz de tüm bunları harmanlayarak tam da Nisan'a yakışır bir Sofra hazırladık sizler için…

"Sıfır atık bilinci mutfaktan başlar" diyerek israf konusundaki hassasiyetimizi sürdürüyor ve mutfakta atığın önüne geçmek için hem leziz hem de faydalı önerilerle başlıyoruz yeni sayımıza… Üstelik bu kez, temel gıdamız olmasına ve kutsallığına rağmen en çok israf edilen ekmekleri değerlendiriyoruz...

Ardından "birkaç doz serotonin iyi gider" diyerek müthiş bir çikolata masalına davet ediyoruz sizleri…

Ekmekle ilgili tüm tartışmalar bir yana, beslenme uzmanlarının fikrine kulak verdiğimiz ve fırından yayılan miss gibi ekmek kokusuna karşı koyamadığımız için, ev yapımı ekmek sayfalarımıza bayılacağınızı düşünüyorum!

Içeriğimizi hem lezzet hem de sağlık odaklı biçimde dengelemeye çalışırken, geleneksel tatlarla modern yorumları da harmanlıyoruz… Bu noktada helvalara da ayrıca değinmek isterim. Doğumdan ölüme, kandillerden bayramlara pek çok özel ana eşlik eden, kültürümüzde ayrı bir yere sahip olan helva çeşitlerine bu sayımızda özel bir bölüm ayırdık… Hem tadımlık, hem paylaşmalık olması dileğiyle…

Bu ay Sofra'nın stüdyo mutfağında en heyecanlı anlar, 23 Nisan çekimini yaptığımız gün yaşandı diyebilirim! Miniklerin hem gözüne hem damağına hitap edecek, aynı zamanda annelerin de mutlu olacağı tarifleri, Sofra editörleri kendi elleriyle hazırladı. Hatta bu çekimin kamera arkası videolarını Instagram sayfamızdan izleyebilirsiniz. Bu tarifleri küçük şeflerle birlikte mutfağa girip hazırlayarak görüntülerini paylaşırsanız, hem onları hem de bizi çok mutlu edersiniz!

"Geleceğin 50 gıdası" kavramını duydunuz mu bilmiyorum ama son dönemde gastronomi çevrelerinde üzerinde epey konuşulan bir başlık olduğunu söyleyebilirim. Tarım ve beslenme alanındaki pek çok ismin katkılarıyla, WWF, Knorr ve Dr. Adam Drewnowski'nin önderliğinde dünyanın dört bir tarafından dikkatle seçilen birçok farklı gıda bir listede toplandı. Hepsinin ortak özelliği ise yüksek besin değerine sahip olmalarının yanında "sürdürülebilir" olmaları… Hem insan sağlığı hem de gezegenimizin geleceği düşünülerek seçilen protein zengini bitkisel ürünlerden oluşan ve çevreyi korumada etkili olan bu 50 gıdadan bazılarını biz de sayfalarımıza serpiştirmeye çalıştık. Karabuğday, amarant, kinoa, teff, maş fasulyesi, keten tohumu, lahana, pancar gibi ürünlerle hazırlanan tariflerimizi, lezzetlerinin yanı sıra bir de bu bilinçle değerlendirmenizi öneririm…

Tadı damağınızda kalacak Sofra'larda buluşmak dileğiyle…