MALZEMELER
1 kg yerelması
2 adet havuç
Yarım kahve fincanı pirinç
Yarım limonun suyu
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet kesme şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2-3 dal dereotu
Yeteri kadar su
Yerelmalarını soyun. Büyük olanlarını dörde bölüp, kararmaması için suda bekletin. Havuçları soyup halka kesin. Bir tencereye zeytinyağını alıp, üzerine doğradığınız havuçları katın. 1-2 dakika soteleyin. Yerelmalarını süzüp tencereye ekleyin ve birlikte 2-3 dakika daha sote ettikten sonra 1 kahve fincanı sıcak suyu üzerine dökün. Bu şekilde 5 dakika daha soteleyin. Bir buçuk su bardağı su, tuz, şeker ekleyip pişmeye bırakın. Bir kapta pirinçleri haşlayın ve yerelmalarının pişmesine yakın, limon suyu ile birlikte tencereye ekleyin. 5 dakika kaynatıp ocaktan alın. Ilık ya da soğuk olarak, dereotu ile süsleyip servis yapın.