Sofra

6 Porsiyon

MALZEMELER

    1 kg yerelması
    2 adet havuç
    Yarım kahve fincanı pirinç
    Yarım limonun suyu
    1 çay bardağı zeytinyağı
    1 adet kesme şeker
    1 tatlı kaşığı tuz
    2-3 dal dereotu
    Yeteri kadar su
Yerelmalarını soyun. Büyük olanlarını dörde bölüp, kararmaması için suda bekletin. Havuçları soyup halka kesin. Bir tencereye zeytinyağını alıp, üzerine doğradığınız havuçları katın. 1-2 dakika soteleyin. Yerelmalarını süzüp tencereye ekleyin ve birlikte 2-3 dakika daha sote ettikten sonra 1 kahve fincanı sıcak suyu üzerine dökün. Bu şekilde 5 dakika daha soteleyin. Bir buçuk su bardağı su, tuz, şeker ekleyip pişmeye bırakın. Bir kapta pirinçleri haşlayın ve yerelmalarının pişmesine yakın, limon suyu ile birlikte tencereye ekleyin. 5 dakika kaynatıp ocaktan alın. Ilık ya da soğuk olarak, dereotu ile süsleyip servis yapın.