Zeytinyağlı Patatesli Bakla
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Ayıklanıp yıkanmış baklaları yarıya keselim. Havucu dilimleyelim. Soğanları küp küp doğrayalım. Sıvı yağda soğanları pembeleştirelim. Ardından üzerine baklaları ve havucu ilave edip, tencerenin kapağı kapalı olarak 5 dakika kavuralım. Küp doğranmış patatesleri ekleyip, birkaç kez çevirelim. Üzerini aşacak kadar sıcak su katalım. Sebzeler yumuşamaya başladığında, limon suyu ve tuz ekleyip karıştıralım. Ocaktan indirip soğutalım. Servis yapalım.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL