Yufkada Pırasalı Soslu Tirit

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Yufkayı uzun şeritler halinde kesin. Bu şeritleri hafif su ile ıslatarak, ceviz içi ve çekilmiş çam fıstığını karıştırıp, yufkanın üzerine serpin. Yufkaları rulo şeklinde sarın. Fırında 10-15 dakika orta derecede, yufkaların üzeri kızarana dek pişirin. İnce doğranmış pırasayı, tavada 2 çorba kaşığı zeytinyağı ilavesi ile biraz yumuşayana dek pişirin. Sos için, önce unu tavada tek başına karıştırarak kavurun. Zeytinyağını ilave edin. Sonra azar azar suyu ekleyin. Limon suyunu, tuzu, sarımsağı katın. Koyulaşıncaya kadar pişirin. Pul biber, karabiber, dereotunu da ilave edip karıştırın. Fırından çıkan yufkaların üzerine, az sote ettiğiniz pırasaları yerleştirin. Onun üzerine sosu gezdirin.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan Kabak ve Patlıcanla Ezber Bozan Tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...