MALZEMELER
500 gram pırasa
1 adet yufka (baklavalık ya da çok ince açılmış)
1 avuç ince çekilmiş ceviz içi
1 avuç çam fıstığı (dolmalık fıstık)
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Sos için:
2 çorba kaşığı un
1 kahve fincanı zeytinyağı
2 su bardağı su
1-2 diş sarımsak
Yarım limonun suyu
1 çay kaşığı pul biber
Yarım demet ince kıyılmış dereotu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Yufkayı uzun şeritler halinde kesin. Bu şeritleri hafif su ile ıslatarak, ceviz içi ve çekilmiş çam fıstığını karıştırıp, yufkanın üzerine serpin. Yufkaları rulo şeklinde sarın. Fırında 10-15 dakika orta derecede, yufkaların üzeri kızarana dek pişirin. İnce doğranmış pırasayı, tavada 2 çorba kaşığı zeytinyağı ilavesi ile biraz yumuşayana dek pişirin. Sos için, önce unu tavada tek başına karıştırarak kavurun. Zeytinyağını ilave edin. Sonra azar azar suyu ekleyin. Limon suyunu, tuzu, sarımsağı katın. Koyulaşıncaya kadar pişirin. Pul biber, karabiber, dereotunu da ilave edip karıştırın. Fırından çıkan yufkaların üzerine, az sote ettiğiniz pırasaları yerleştirin. Onun üzerine sosu gezdirin.