MALZEMELER
500 gram asma yaprağı
2 su bardağı pilavlık bulgur
1 çay bardağı +2 su bardağı sıcak su
1 adet ince kıyılmış soğan
4-5 diş kıyılmış sarımsak
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı nar ekşisi
1'er çay kaşığı karabiber ve kimyon
1 su bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
Bulguru 1 çay bardağı sıcak su ile ıslatın. Ayrı bir kaba soğan, sarımsak, salça, nar ekşisi, karabiber, kimyon ve tuz koyup elinizle iyice yoğurun. Bulguru ilave edip, karıştırın. Zeytinyağı ekleyip harmanlayın. Asma yapraklarını iyice yıkayıp suyunu süzdürün. Sıcak suda haşlayıp yeniden suyunu süzdürün. Hazırladığınız harcı yaprakların içlerine pay edin. Yaprakları sarıp tencereye yerleştirin. Üzerine 2 su bardağı sıcak su ekleyip ağır ateşte pişirin. Soğuk olarak servis yapın.