MALZEMELER
600 gram patlıcan
2 su bardağı sıvı yağ
Sosu için:
1 adet küçük boy soğan
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 diş sarımsak
2 adet çarliston biber
2 adet orta boy domates
1 çorba kaşığı bal
1 çay kaşığı tuz
Patlıcanların kabuklarını temizleyerek küp doğrayın. Kararmaması için tuzlu suda yarım saat dinlendirin. Kuruladıktan sonra tavaya alarak sıvı yağda kızartın. Daha sonra yağının süzülmesi için kağıt havlu üzerine alın. Sosu hazırlamak için soğanı incecik kıyın. Sıvı yağda pembeleşene dek soteleyin. Kıyılmış sarımsak, biber ve domatesi ilave ederek 10 dakika soteleyin. Tuz, bal ve patlıcanları ilave ederek karıştırın. Servis tabağına alarak servis yapın.