Sebzeli Hindi Sote
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Sıvıyağı tavaya aktarıp, hindi kuşbaşını ilave edin. Etleri, renk değiştirene dek karıştırarak soteleyin. Ardından piyazlık doğranan soğanları ekleyip, 1-2 dakika daha kavurun. Salçayı, tuzu, karabiberi ve kekiği ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Yarım su bardağı su ekleyip, etleri suyunu çekene dek pişirin. Bu arada fasulye ve havucu kibrit çöpü (jülyen) şeklinde doğrayıp, kaynar tuzlu suda haşlayın. Sebzeleri delikli kepçe ile tencereden alıp, soğuk sudan geçirin. Etlere, servis yapacağınız zaman haşlanmış sebzeleri ekleyip, harmanlayın. Servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL