Sebzeli Hindi Sote
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Sıvıyağı tavaya aktarıp, hindi kuşbaşını ilave edin. Etleri, renk değiştirene dek karıştırarak soteleyin. Ardından piyazlık doğranan soğanları ekleyip, 1-2 dakika daha kavurun. Salçayı, tuzu, karabiberi ve kekiği ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Yarım su bardağı su ekleyip, etleri suyunu çekene dek pişirin. Bu arada fasulye ve havucu kibrit çöpü (jülyen) şeklinde doğrayıp, kaynar tuzlu suda haşlayın. Sebzeleri delikli kepçe ile tencereden alıp, soğuk sudan geçirin. Etlere, servis yapacağınız zaman haşlanmış sebzeleri ekleyip, harmanlayın. Servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İlham Veren Konuklarla Aynı Sofra'da
- Geçmişten Geleceğe Gastronomi
- Zeynep Dinç'le Yaş Günü Özel: Kutlama Tatlıları
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL