Sofra

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    l Yarım kg kuşbaşı hindi
    1-2 adet domates
    7-8 adet küçük boy taze patates
    2-3 adet havuç
    10-12 adet mantar
    2 adet biber
    2-3 diş sarmısak
    8-9 adet arpacık soğan
    Tuz, karabiber
    2 çorba kaşığı sıvıyağ
    1 çay bardağı su
Soğan, havuç ve patatesleri soyun. Hindi etini yıkayıp tencereye alın. Üzerine sıvıyağ gezdirin. Soğan,
patates, dilimlenmiş havuç, mantar ve biberleri ekleyin. Kabukları soyulup küp doğranmış domatesi katın. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Sarmısak ve 1 çay bardağı suyu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın. Önce hararetli ateşte, daha sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.