4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    4 adet tavuk göğsü
    1 çay bardağı süt
    Galeta unu
    Tuz
    Karabiber
    Püre için:
    2 adet patates
    1 adet havuç
    1 adet kabak
    3 adet çiçek karnabahar
    1 çay kaşığı tereyağı
    Yarım çay kaşığı safran
    1 kahve fincanı süt
    Tuz
İnceltilmiş tavuk göğüslerini bir gece önceden süt, tuz ve karabiber karışımında bekletin. Ertesi gün galeta ununa bulayıp yağlanmış fırın tepsisine dizin. 200 derece fırında pişirin. Diğer yanda patates, havuç ve kabağı kuşbaşı doğrayın. Çiçeklerine ayrılmış karnabaharı da ekleyip bir tencereye alın. Tuz ekleyip haşlayın. Haşlanmış sebzelere tereyağı, süt ve safranı ekleyip mikserden geçirin. Pişen tavukları sebze püresi ile birlikte servis yapın.