MALZEMELER
4 adet tavuk göğsü
1 çay bardağı süt
Galeta unu
Tuz
Karabiber
Püre için:
2 adet patates
1 adet havuç
1 adet kabak
3 adet çiçek karnabahar
1 çay kaşığı tereyağı
Yarım çay kaşığı safran
1 kahve fincanı süt
Tuz
İnceltilmiş tavuk göğüslerini bir gece önceden süt, tuz ve karabiber karışımında bekletin. Ertesi gün galeta ununa bulayıp yağlanmış fırın tepsisine dizin. 200 derece fırında pişirin. Diğer yanda patates, havuç ve kabağı kuşbaşı doğrayın. Çiçeklerine ayrılmış karnabaharı da ekleyip bir tencereye alın. Tuz ekleyip haşlayın. Haşlanmış sebzelere tereyağı, süt ve safranı ekleyip mikserden geçirin. Pişen tavukları sebze püresi ile birlikte servis yapın.