MALZEMELER
4 adet kemiksiz tavuk göğsü (ya da hazır doğranmış paketlerde yaklaşık 600 gram’lık)
1 adet orta boy soğan
Yarım su bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı köri
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı karabiber
1 su bardağı domates suyu (1 tatlı kaşığı salçayı sulandırarak da yapabilirsiniz)
3 çorba kaşığı elma sirkesi
1 çorba kaşığı limon suyu
150 gram lor peyniri
Tuz
SOĞANI minik küpler halinde doğrayın ve derin bir tavaya yağın 3/4'ünü ilave ederek soğanı kavurmaya
başlayın. Hemen sonra sirkeyi ekleyin. Daha sonra küp doğranmış tavuk etini ilave edip ateşi kısın ve
kavurmaya devam edin. Tavukların rengi değişmeye başladığında domates suyunu, baharatları ve limon suyunu da ekleyerek pişirin. Lor peynirini ve kalan sıvıyağı ekleyerek, varsa blender'de, yoksa çatal kullanarak ezin. Tavuklar iyice piştiğinde tavaya ekleyin ve iyice karıştırın.