Körili Kimyonlu Tavuk
Malzemeler
Yapılışı
-
1
SOĞANI minik küpler halinde doğrayın ve derin bir tavaya yağın 3/4'ünü ilave ederek soğanı kavurmaya
başlayın. Hemen sonra sirkeyi ekleyin. Daha sonra küp doğranmış tavuk etini ilave edip ateşi kısın ve
kavurmaya devam edin. Tavukların rengi değişmeye başladığında domates suyunu, baharatları ve limon suyunu da ekleyerek pişirin. Lor peynirini ve kalan sıvıyağı ekleyerek, varsa blender'de, yoksa çatal kullanarak ezin. Tavuklar iyice piştiğinde tavaya ekleyin ve iyice karıştırın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL