Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    6 adet dövülmüş tavuk göğsü
    6 dilim jambon
    2 tatlı kaşığı kekik
    1’er tatlı kaşığı köri ve toz kırmızıbiber
    1 su bardağı mısır unu
    Tuz, karabiber
    Kızartmak için: Fındık yağı
    Sos için: 1 tatlı kaşığı un
    1 çorba kaşığı tereyağı
    1 su bardağı soğuk süt
    1 kahve fincanı dövülmüş ceviz
    1 tatlı kaşığı balzamik sirke
    1 tatlı kaşığı hardal, tuz
TAVUK göğüslerini düz bir zemine serin. Üzerine toz kırmızıbiber, kekik, tuz ve karabiber serpin. Bir dilim jambon koyun ve tavuğu rulo şeklinde sarıp, kürdanla tutturun. Diğer tavuk etlerini de aynı şekilde hazırlayın. Ruloları 2 parmak genişliğinde kesin ve mısır ununa bulayın. Kızdırılmış fındık yağında kızartın. Sos için un ve tereyağını unun kokusu çıkana kadar kavurun. İçine soğuk sütü katın ve sürekli karıştırarak kıvamlı bir sos elde edin. Soğuduktan sonra ceviz, sirke, hardal ve tuz katıp, karıştırın. Tavuk ruloları
ile birlikte servis yapın.