Kestaneli Piliç Topkapı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    İÇ pilav için soğanı yemeklik, ciğeri küp küp doğrayın. Margarini bir tencereye alıp dolmalık fıstık, soğan ve ciğeri ekleyip kavurun. Ardından pirinç ekleyip kavururken badem, kuşüzümü, tuz, karabiber, yenibahar ve kimyon ekleyip karıştırın. Son olarak su ekledikten sonra kısık ateşte pişirin ve soğuması için kenara alın. Diğer tarafta tavuğu dört parçaya bölüp, tüm kemiklerini çıkartın. Et tokmağı ile tavukları inceltin. Soğuyan pilava, ince kıyılmış dereotu ve kuşbaşı doğranmış kestane ekleyin. Tavukların içine bir kepçe pilav yayıp sarın. Tavukları fırın tepsisine dizin. Sos için toz kırmızı biber, sıvıyağ ve salçayı karıştırın. Sosu tavukların üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...