Sofra

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1.5 kg bütün tavuk
    150 gram pirinç
    1 adet soğan
    1 çorba kaşığı kuşüzümü
    1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
    1 çorba kaşığı badem
    100 gram tavuk ciğeri
    2-3 çorba kaşığı margarin
    Tuz, karabiber, yenibahar, kimyon
    5-6 adet kestane şekeri
    Birkaç dal dereotu
    Sos için:
    Yarım çay bardağı sıvıyağ
    1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
    1 çorba kaşığı biber salçası
İÇ pilav için soğanı yemeklik, ciğeri küp küp doğrayın. Margarini bir tencereye alıp dolmalık fıstık, soğan ve ciğeri ekleyip kavurun. Ardından pirinç ekleyip kavururken badem, kuşüzümü, tuz, karabiber, yenibahar ve kimyon ekleyip karıştırın. Son olarak su ekledikten sonra kısık ateşte pişirin ve soğuması için kenara alın. Diğer tarafta tavuğu dört parçaya bölüp, tüm kemiklerini çıkartın. Et tokmağı ile tavukları inceltin. Soğuyan pilava, ince kıyılmış dereotu ve kuşbaşı doğranmış kestane ekleyin. Tavukların içine bir kepçe pilav yayıp sarın. Tavukları fırın tepsisine dizin. Sos için toz kırmızı biber, sıvıyağ ve salçayı karıştırın. Sosu tavukların üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
ETİKETLER