MALZEMELER
4 adet dövülmüş tavuk pirzolası
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 çorba kaşığı soya sosu
1 çay kaşığı köri
1 çay kaşığı tozşeker
1 çay kaşığı tuz,
1 çay kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı limon suyu
Garnitür için:
1 adet soğan
2 adet taze sarmısak
1 adet havuç
1 çay bardağı haşlanmış bezelye
2 adet ekşi elma
1 kahve fincanı sıvıyağ
Su,
kekik
Bir kaseye tavukları alın. Sıvıyağ, 1 çorba kaşığı soya sosu, 1 çay kaşığı köri, şeker, tuz, karabiber ve limon suyunu karıştırıp, tavukları bu marinatta 1 gece bekletin. Ertesi gün bir kaseye soğanı iri olarak doğrayın. Sarmısakları ince kıyın. Havuçları yarım ay şeklinde doğrayın. Bezelyeyi ekleyin. Elmaların kabuklarını soyup, çekirdek yataklarını çıkarın ve 8'e bölün. Kekik, yağ ve su ilave edip iyice harmanlayın. Marinatta beklettiğiniz tavukları, fırın kabına dizin. Üzerine hazırlanan sebzeli karışımı dökün. Üzerini folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 250 dereceli fırında 20 dakika pişirin. Üzerindeki folyoyu çıkarıp, 10 dakika daha pişirin. Fırından alıp, sıcak olarak servis yapın.