Sofra

Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 çorba kaşığı toz şeker
    Bir tutam tuz
    Yarım su bardağı tereyağı
    (küçük küpler halinde doğranmış)
    Yarım yumurta + 1 adet yumurta sarısı
    Aldığı kadar un
Tereyağını oda sıcaklığına gelene dek beklettikten sonra, porselen veya cam bir kaba alıp, üzerine şeker ve tuzu ekleyin. Yine oda sıcaklığında olan yumurtaları ilave edin. Mikserle, macun kıvamı alana dek karıştırın. Üstüne alabildiği kadar unu ekleyerek yoğurun. Hamurdan iri parçalar koparıp, elinizle ya da merdane yardımıyla açarak yağlanmış tartölet kalıplarına yerleştirin. Kabarmaması için üstünü folyo? ile kapatıp nohut serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin. Üzerlerini krem şanti ve mevsim meyveleri ile süsleyip servis yapın.