Sofra

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    Hamuru için:
    200 gram yağ
    3 çorba kaşığı pudra şekeri
    3 su bardağı un
    Bir tutam tuz

    Kreması için:
    1 çorba kaşığı yağ
    2 su bardağı süt
    3 çorba kaşığı un
    3 çorba kaşığı toz şeker
    1 adet yumurta sarısı
    2 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
    1 çay bardağı portakal suyu

    Üzerine:
    1'er adet elma, muz, portakal, kivi
    1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
    1 paket tart jölesi

Hamur için gerekli malzemeyi iyice yoğurup, 15 dakika dinlendirin. Hamuru, merdane ile hafif unlanmış tezgahta açın. 22-24 santim büyüklüğünde yağlanmış tart kalıbına yerleştirip, 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Fırından çıkartıp soğutun. Bu arada kremasını hazırlayın. Bir tencereye sütü, unu, tozşekeri, yumurta sarısını ve rendelenmiş portakal kabuğunu alın ve iyice çırpın. Daha sonra orta ateş üzerinde, koyu bir kıvam alana dek, tahta kaşıkla sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan indirip, hemen yağ ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Portakal suyunu da ilave edip, soğumaya bırakın. Soğuyan kremayı tartın üzerine dökün ve ince dilimlenmiş meyvelerle kremanın üzerini kaplayın. Tart jölesini paketin üzerindeki tarife göre hazırlayıp, meyvelerin üzerine dökün. Buzdolabında 1 saat bekletip, servis yapın.