MALZEMELER
12 adet kabak çiçeği
225 gram tereyağı
Bir buçuk su bardağı yoğurt
3 su bardağı un
2-3 dal kıyılmış maydanoz
Peynirli beşamel sos için:
100 gram tereyağı
1 su bardağı + 3 çorba kaşığı un
Yarım kg süt
Tuz, karabiber
2-3 dal kıyılmış dereotu
300 gram rokfor peyniri
Tereyağı, yoğurt, un ve maydanozu iyice yoğurun. Hamuru streç filme sarıp yarım saat dinlendirin. Beşamel sos için tereyağını tavaya alıp eritin. Unu ilave edip, kısık ateşte karıştırarak kavurun. Ateşten alıp 5 dakika dinlendirin. Çırparak kaynar sütü ilave edin. Orta ısılı ateşte karıştırarak bir taşım kaynatın. Ocağın altını kısıp, arada karıştırarak 10 dakika pişirin. Tuz, karabiber, dereotu ve rendelenmiş rokfor peyniri ekleyip karıştırın ve kenara alın. Hazırladığınız hamuru merdane ile açıp tek kişilik tart kalıplarına yerleştirin. Üzerlerine peynirli beşamel sosu pay edin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin. Tartöletleri fırından çıkarmaya yakın, üzerlerine kabak çiçeklerini yerleştirin. Fırında 1-2 dakika bekletip çıkarın. Sıcak olarak servis yapın.