MALZEMELER
250 gram margarin
3 su bardağı un
1 adet yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 çorba kaşığı pudra şekeri
‹çi için: 4 adet elma
Bir buçuk su bardağı toz şeker
1 çay bardağı kuş üzümü
1 çay bardağı ceviz içi, tarçın
Oda sıcaklığındaki margarini derin bir kaba alın. Üzerine un, çırpılmış yumurta, kabartma tozu ve pudra şekerini ilave edin. Hamur malzemesini karıştırıp iyice yoğurun. Hamuru bir folyoya sarıp buzdolabında 1 saat bekletin. Dolaptan çıkartıp 1/5'ini koparıp kenara ayırın. Büyük hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın. Bu hamurları küçük tart kalıpları büyüklüğünde açın.Hamurları yağlanmış tart kalıplarına yerleştirin. Çatalla hamura delikler açın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin. Bu arada elmaları soyup küp küp doğrayın. Toz şeker, tarçın ve kuş üzümü ile birlikte şeker eriyene dek hafifçe pişirin. Ocaktan aldığınız içe dövülmüş cevizi ekleyip karıştırın. İç malzemesini fırından çıkarmış olduğunuz kalıplara paylaştırın. Ayırdığınız hamuru merdaneyle açıp şeritler kesin. Bu şeritleri tartların üzerine kafes şeklinde yerleştirin. Tekrar fırına verip üzerleri pembeleşene kadar pişirin. Üzerlerine pudra şekeri serperek, servis yapın.