MALZEMELER
1 su bardağı un
l 1 çay bardağı pudra şekeri
l 75 gram margarin
(1 paket 250 gram)
l 1 adet yumurta
Kreması için:
l 2 çorba kaşığı nişasta
l 1 çay bardağı toz şeker
l 1 adet yumurta
l Yarım paket vanilya
l Bir buçuk su bardağı süt
l 2 çorba kaşığı krem şanti
l 1 çorba kaşığı margarin
l Üzerine:
5 adet dilimlenmiş çilek
Tart hamuru için, un, pudra şekeri, oda sıcaklığındaki margarin ve yumurtayı kulak memesi kıvamında hamur elde edene kadar yoğurun. 15 dakika dinlendirin. Hamuru tart kalıplarına, içleri boş kalacak şekilde yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, hafif pembeleşene kadar pişirin. Kremayı hazırlamak için nişasta, toz şeker, yumurta ve vanilyayı karıştırın. Sütü ocakta kaynatıp, nişastalı karışıma ekleyin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Soğuyunca krem şanti ve margarinle karıştırıp, yumuşamasını sağlayın. Krema sıkma torbasına alıp, pişen tartların içine sıkın. Üzerine dilimlenmiş çilekleri yerleştirip, servis yapın.