Çilekli Tart
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Tart hamuru için, un, pudra şekeri, oda sıcaklığındaki margarin ve yumurtayı kulak memesi kıvamında hamur elde edene kadar yoğurun. 15 dakika dinlendirin. Hamuru tart kalıplarına, içleri boş kalacak şekilde yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, hafif pembeleşene kadar pişirin. Kremayı hazırlamak için nişasta, toz şeker, yumurta ve vanilyayı karıştırın. Sütü ocakta kaynatıp, nişastalı karışıma ekleyin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Soğuyunca krem şanti ve margarinle karıştırıp, yumuşamasını sağlayın. Krema sıkma torbasına alıp, pişen tartların içine sıkın. Üzerine dilimlenmiş çilekleri yerleştirip, servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL