Sofra

MALZEMELER

    KAHVELİ MUHALLEBİ İÇİN

    1 tatlı kaşığı Türk kahvesi

    2 su bardağı süt

    1.5 yemek kaşığı mısır nişastası

    1 tatlı kaşığı kakao

    1 yemek kaşığı tereyağı

    KREMA İÇİN

    4 su bardağı süt

    2 yemek kaşığı un

    2 yemek kaşığı mısır nişastası

    1 su bardağı toz şeker

    2 adet yumurta sarısı

    200 gram labne peyniri

    SÜSLEMEK İÇİN

    2-3 yemek kaşığı rendelenmiş çikolata

    8-10 adet frambuaz

    3- 4 dal nane

Kahveli muhallebi için tereyağı dışındaki tüm malzemeyi bir tencereye alıp içinde hiç topak kalmayana kadar çırpın. Daha sonra tencereyi ocağın üzerine yerleştirin muhallebiyi karıştırarak pişirin. Kıvamı koyulaşınca içine tereyağı ekleyip çırpın ve ocağı kapatın. Birkaç dakika bekletip servis kuplarına pay edin. Kreması için labne peyniri dışındaki tüm malzemeyi tencereye alın homojen bir kıvam alana kadar çırpma teliyle çırpın. Tamamen karıştıktan sonra ocağa alın ve karıştırarak pişirin. Kıvamı koyulaşınca ocaktan alın. Ilındıktan sonra labne peynirini de ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın. Soğuyan kremayı kuplara pay edin. Üzerini rendelenmiş çikolata, frambuaz ve nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.