Sofra
Çayın yanına yapabileceğiniz farklı bir tatlı tarifi arıyorsanız, bu limonlu akışkan kek tarifini mutlaka deneyin.

8-10 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay
Ev Yapımı

MALZEMELER

    3/4 su bardağı limon sosu

    1.5 yemek kaşığı limonun rendelenmiş kabuğu

    110 gram tereyağı

    100 gram beyaz çikolata

    4 yemek kaşığı un

    Yarım su bardağı toz şeker

    Bir tutam tuz

    4 adet yumurta

    4 adet yumurta sarısı

    1 paket vanilya

    LİMON SOS İÇİN

    2 adet limonun kabuğu

    3/4 su bardağı toz şeker

    65 gram oda ısısında tereyağı

    2 adet yumurta

    4 yemek kaşığı limon suyu

    Bir tutam tuz

    ÜZERİ İÇİN

    Yarım su bardağı krema

    KALIPLAR İÇİN

    Birer yemek kaşığı tereyağı ve un

Limon sos için limonların kabuklarını içteki beyaz kısmına dokunmadan rendeleyin. Limon kabuğu ve toz şekeri ufalanana dek mutfak robotunda karıştırın. Tereyağı ekleyip karıştırın. Teker teker yumurtaları ekleyip mutfak robotunun düşük hızında karıştırın. Karışıma limon suyu ve tuzu ilave edip karıştırmaya devam edin. Karışımı sos tenceresine alıp ocağa oturtun ve düşük ısıda koyulaşana dek sürekli karıştırarak yaklaşık 10 dakika pişirin. Ocaktan alıp soğutun ve kenara alın. 6 adet sufle kabını tereyağı ile yağlayıp unlayın. Tereyağı ve beyaz çikolatayı birlikte benmari usulü eritin. Un, toz şeker, tuz, yumurta, yumurta sarısı, limon sosu, rendelenmiş limon kabuğu ve vanilya ekleyip iyice karıştırın. Hamuru kapların 2/3'nü dolduracak şekilde pay edin. Önceden ısıtılmış 215 derece fırında 14-17 dakika (kenarları altın rengi, ortası yumuşak olacak şekilde) pişirin. Fırından alıp 5-10 dakika soğutun. Üzerini çırpılmış krema ile süsleyip servis yapın.