3/4 su bardağı limon sosu
1.5 yemek kaşığı limonun rendelenmiş kabuğu
110 gram tereyağı
100 gram beyaz çikolata
4 yemek kaşığı un
Yarım su bardağı toz şeker
Bir tutam tuz
4 adet yumurta
4 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya
LİMON SOS İÇİN
2 adet limonun kabuğu
3/4 su bardağı toz şeker
65 gram oda ısısında tereyağı
2 adet yumurta
4 yemek kaşığı limon suyu
Bir tutam tuz
ÜZERİ İÇİN
Yarım su bardağı krema
KALIPLAR İÇİN
Birer yemek kaşığı tereyağı ve un
Limon sos için limonların kabuklarını içteki beyaz kısmına dokunmadan rendeleyin. Limon kabuğu ve toz şekeri ufalanana dek mutfak robotunda karıştırın. Tereyağı ekleyip karıştırın. Teker teker yumurtaları ekleyip mutfak robotunun düşük hızında karıştırın. Karışıma limon suyu ve tuzu ilave edip karıştırmaya devam edin. Karışımı sos tenceresine alıp ocağa oturtun ve düşük ısıda koyulaşana dek sürekli karıştırarak yaklaşık 10 dakika pişirin. Ocaktan alıp soğutun ve kenara alın. 6 adet sufle kabını tereyağı ile yağlayıp unlayın. Tereyağı ve beyaz çikolatayı birlikte benmari usulü eritin. Un, toz şeker, tuz, yumurta, yumurta sarısı, limon sosu, rendelenmiş limon kabuğu ve vanilya ekleyip iyice karıştırın. Hamuru kapların 2/3'nü dolduracak şekilde pay edin. Önceden ısıtılmış 215 derece fırında 14-17 dakika (kenarları altın rengi, ortası yumuşak olacak şekilde) pişirin. Fırından alıp 5-10 dakika soğutun. Üzerini çırpılmış krema ile süsleyip servis yapın.