Sofra
Yapımı oldukça kolay olan paşa sarması, sütlü tatlı sevenlerin severek tüketeceği bir tarif. Kolay yapımı ve pratik tarifiyle paşa sarması tarifi.

ŞEFİKA GÜNYEL

10-12 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay
Ev Yapımı

MALZEMELER

    300 gram fırınlanıp ufalanmış kadayıf

    5 su bardağı süt

    3 çay bardağı un

    3 çay bardağı toz şeker

    250 gram tereyağı

    2 paket vanilya

    İÇ HARCI İÇİN

    1 su bardağı dövülmüş ceviz

    1 çay kaşığı tarçın

Süt, un ve toz şekeri tencereye alın ve karıştırıp pişirmeye başlayın. Kıvamı koyulaşmaya başladığında tereyağı ve vanilyayı ekleyip 15 dakika mikser yardımıyla karıştırın. Büyük boy fırın tepsinin içine kadayıfı yayın. Kıvamı yumuşayan muhallebiyi ıslatılmış kaşık yardımıyla kadayıfın üzerine dökün. Buzdolabında 3 saat boyunca dinlendirin. Dinlenen kadayıflı muhallebiyi büyük kareler şeklinde dilimleyin. Üzerlerine ceviz ve tarçın serpin. Rulo şeklinde sarıp, servis yapın.