Sofra
İftar sofralarında tatlının en masum halleri...

SELDA TOPTAŞ

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay

MALZEMELER

    1/4 su bardağı irmik
    Bir buçuk su bardağı süt
    1 paket vanilya
    1 çorba kaşığı toz şeker
    1 çorba kaşığı tereyağı
    1 adet limon
    1 adet portakalın suyu
    100 ml (1 kutu: 200 ml) krema

    Üzeri için:
    4 adet kayısı
    1/4 su bardağı toz şeker
    Yarım çubuk vanilya
Öncelikle üzeri için toz şeker ile vanilyayı tavaya alın. Kısık ateşte şekeri eritin. İkiye kestiğiniz kayısıları bu karışımda karamelize edin ve bir kenara alın. Muhallebi için süt, vanilya ve toz şekeri bir tencereye koyup ocağa oturtun. Karıştırarak kaynatın ve tereyağını ilave edin. Eriyince rendelenmiş limon kabuğu ile portakal suyunu ekleyin. Kaynayınca irmiği katın ve sütü çekince kremayı boşaltın. Şöyle bir karıştırdıktan sonra servis kaselerine paylaştırın. Üzerlerine yarım kayısı yerleştirin ve karamelden gezdirin. Soğuduktan sonra servis yapın.