Sofra
Ramazan denildiğinde ilk akla gelen tatlardan biridir güllaç. Hele de bu yılki gibi sıcak yaz aylarında, sütlü ve hafif bir tatlı olması sebebiyle, iftar sofralarına çok yakıştığı kesin.

12 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    12 yaprak güllaç
    İki buçuk litre süt
    İki buçuk su bardağı tozşeker
    1 paket vanilya
    1 çay bardağı gülsuyu
    Bir buçuk su bardağı dövülmüş ceviz

    Süslemek için: Toz antepfıstığı, kiraz şekerlemesi
SÜT, tozşeker ve vanilyayı bir tencerede kaynatın. Daha sonra büyükçe bir tepsiye boşaltın. Gülsuyu ilave edip karıştırın. Güllaç yapraklarının yarısını tek tek süte batırın ve ayrı bir tepsiye üst üste yayın. Ortasına ceviz
serpin. Kalan güllaçları da aynı şekilde süte batırıp, cevizin üzerine üst üste yerleştirin. Tepsideki sütlü karışımı güllacın üzerine dökün ve 15 dakika bekletin. Ardından istediğiniz şekilde kesin. Üzerini toz antepfıstığı ve kiraz şekerlemesi ile süsleyip servis yapın.