Sofra

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Zor

MALZEMELER

    Panna cotta için:
    625 gram krema
    Bir buçuk su bardağı süt
    1 su bardağı +1 çorba kaşığı tozşeker
    25 gram yaprak jelatin
    100 gram frambuaz
    Cream brulee için:
    750 gram krema
    250 gram süt
    150 gram tozşeker
    8 yumurtanın sarısı
    2 çorba kaşığı Türk kahvesi
    Üzerine:
    1 çorba kaşığı tozşeker
PANNA cotta için krema, süt ve 1 su bardağı tozşekeri bir tencereye alıp kaynatın. Soğuk suda ıslanmış jelatini ekleyip karıştırın. Frambuazların yarısını kalıplara paylaştırın. Krema soğuduktan sonra frambuazların üzerini krema ile doldurun. Kalıpları buzdolabında 1-2 saat bekletin. Frambuaz sos için frambuazın geri kalanını 1 çorba kaşığı tozşekerle blenderden geçirin. Cream brulee için krema, süt ve tozşekeri bir tencereye alın. Karıştırarak kaynatın ve soğumaya bırakın. Ilınan kremaya yumurta sarılarını yavaş yavaş ekleyin. Son olarak Türk kahvesini ilave edip karıştırın. Karışımı ısıya dayanıklı fincanlara paylaştırıp içi su dolu bir fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 25 dakika pişirin. Soğuduktan sonra üzerine tozşeker serpin ve pürmüzle yakın. Panna cotta ve cream brulee'yi servis tabağına alın. Panna cottanın yanına frambuaz sosu, cream brulee'nin yanına böğürtlenli dondurma koyarak servis yapın.