Sofra

7 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    8 adet yumurta
    Bir buçuk su bardağı tozşeker
    Yarım çay bardağı pudraşekeri
    2 paket krem şanti
    2 su bardağı soğuk süt
    2 çay kaşığı portakal likörü
    Krema için:
    1 su bardağı süt
    2 çorba kaşığı mısır nişastası
    2 adet yumurta sarısı
    Yarım çay bardağı tozşeker
    1 paket vanilya
    Yarım su bardağı toz antepfıstığı
    Sosu için:
    100 gram frambuaz
    1 çay bardağı pudraşekeri
    Yarım çay bardağı beyaz şarap
KREMAYI hazırlamak için nişastayı yarım su bardağı sütle açın. Ayrı bir kapta yumurta sarıları ve tozşekeri çırpın. Kalan sütü küçük bir tencereye alıp ısıtın ve üzerine açtığınız nişasta ile çırpılmış yumurta sarısını ilave edin. Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin ve ocaktan alın. Vanilyayı ekleyin. Üzerine toz antepfıstığını ilave edip karıştırın ve soğumaya bırakın. 8 adet yumurtanın akını ve sarısını ayırın. Sarılarını tozşekerle, aklarını pudraşekeri ile çırpıp kenara alın. Krem şantiyi sütle çırptıktan sonra üzerine likör, çırpılmış yumurta sarısı ve yumurta akı ilave edip karıştırın. Daha sonra soğumuş antepfıstıklı kremaya ekleyin. Karışımı küçük kalıplara paylaştırın ve buzdolabında soğutun. Sosu için frambuaz, pudraşekeri ve beyaz şarabı bir kaba alıp mikserle çırpın. Daha sonra süzgeçten geçirin ve tatlı ile birlikte servis yapın.