Kuru Meyveli Baton Tart
Malzemeler
Yapılışı
-
1
İç malzemesini hazırlamak için, kuru meyveleri rondodan geçirin ve erittiğiniz Teremyağ Gurme Kaymaklı içinde 1-2 dk kavurun. Daha sonra kavrulan meyveleri kalan malzemelerle birlikte karıştırma kabına alıp yoğurun. Diğer tarafta hamuru için gerekli tüm malzemeleri bir kaba alıp yumuşak bir hamur yoğurun ve 15 dk buzdolabında bekletin. Baton şeklindeki kalıbı Teremyağ Gurme Kaymaklı ile yağlayıp hamuru kalıbın yanlarından taşacak şekilde içine yerleştirin. İç malzemesini arasına eşit şekilde yayıp taşan hamurlarla üzerini kapatın. 190 derecede önceden ısınmış fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin. Üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İlham Veren Konuklarla Aynı Sofra'da
- Geçmişten Geleceğe Gastronomi
- Zeynep Dinç'le Yaş Günü Özel: Kutlama Tatlıları
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL