Sofra

45 Adet
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    Hamuru için:
    250 gram oda sıcaklığında tereyağı
    1 çay bardağı sıvıyağ
    2 adet yumurta
    Bir buçuk çorba kaşığı yoğurt
    Bir buçuk tatlı kaşığı sirke
    1 paket kabartma tozu
    Aldığı kadar un

    Ortasına:
    Ceviz

    Hamurları yapıştırmak için:
    1 adet yumurtanın akı

    Üzerine:
    1 adet yumurta sarısı

    Şerbeti için:
    5 su bardağı tozşeker
    5 su bardağı su
    Yarım limonun suyu

DERİN bir kapta tereyağı, sıvıyağ, yumurta, yoğurt ve sirkeyi iyice karıştırın. Kabartma tozunu katın. Kurabiye hamuru kıvamı elde edene kadar un ilave edip, yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve 15 dakika dinlendirin. Hamuru merdane ile yarım santim kalınlığında açın. Yonca kalıpları ile şekiller çıkarın. Kalıplardan artan hamuru tekrar yoğurup açın ve aynı kalıpla yine şekiller çıkarın. Yonca hamurlarının yarısından küçük yonca kalıbı ile şekiller çıkarın. Büyük yonca kalıbının ortasına ceviz koyun ve hamurun kenar kısımlarına kolay yapışması için yumurta akı sürün. Küçük yonca kalıbını üzerine kapatın. Hamurlar ve ceviz bitene kadar işleme devam edin. Yonca tatlılarının üzerine yumurta sarısı sürün ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Şerbeti için bir tencerede tozşeker ve suyu kaynatın. Limon suyunu ilave edip, bir taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alın. Sıcak şerbeti soğuk tatlının üzerine gezdirin.