
2.5 su bardağı un
2 su bardağı su
50 gr tereyağı
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tutam tuz
3 yumurta
1 yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı pirinç unu
ŞERBETİ İÇİN
2,5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 dilim limon
Öncelikle şerbeti hazırlayın. Tencereye su ve tereyağını alıp kaynatın. Kaynayınca üzerine unu ekleyip 2 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Daha sonra ocaktan aldığınız hamura pirinç unu, nişasta ve irmiği ekleyip karıştırın. Ardından ılınan hamura teker teker yumurtaları ekleyip iyice karıştırın. Hazır olan hamuru sıkma torbasına doldurup tencereye koyduğunuz soğuk sıvı yağa tulumba şeklinde, yarım parmak uzunluğunda hamurları sıkın. Orta hararetli ocakta iyice kızarana kadar kızartın. İlk sıcaklığı çıkan tulumbaları önceden hazırladığınız soğuk şerbete atın. Yarım saat bekletin. Servis yapın.