2 su bardağı ılık su
1 paket instant maya
1 yemek kaşığı toz şeker
4 su bardağı un
Yarım çay kaşığı tuz
ŞERBET İÇİN
1.5 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
1 dilim limon
KAŞIĞI YAĞLAMAK İÇİN
Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
KIZARTMAK İÇİN
3 su bardağı ayçiçeği yağı
ÜZERİ İÇİN
Tarçın veya Antep fıstığı
Şerbeti hazırlamak için su ve şekeri tencereye alın. 15 dakika kaynatıp limon ekleyin ve soğuması için kenara alın. Yoğurma kabına su, maya ve şekeri alın. Un ve tuzu azar azar ekleyerek karıştırın. Akışkan bir hamur elde edince, mayalanması için 1 saat bekletin. Avucunuza hamur alın. Sıktığınızda baş ve işaret parmağınızın ortasından çıkan hamuru ayçiçeği yağına batırdığınız yemek kaşığına alıp ısınmış ama kızgın olmayan yağın içine kızarmaya bırakın. Aynı işlemi kızarma tenceresi dolana kadar yapın. Lokmalar iyice kızardıktan sonra kevgir yardımıyla yağdan alıp soğuk şerbetin içine atın. 10-20 saniye kadar şerbetin içinde çevirin. Servis tabağına alıp, damak zevkinize göre sade ya da tarçın, Antep fıstığı serperek servis yapın