Sofra
Kibrit baklavası olarak da bilinen kesme kadayıf tatlısı nasıl yapılır? İftar sonrası tatlı tarifi arayanlar için kesme kadayıf tarifi.

MALZEMELER

    1 paket hazır baklavalık yufka

    2 su bardağı dövülmüş ceviz

    250 gram tereyağı

    ŞERBET İÇİN

    3 su bardağı su

    2.5 su bardağı toz şeker

    1 tatlı kaşığı limon suyu

Şerbet için tencereye su ve toz şekeri alıp kaynamaya başladıktan sonra limon suyunu ekleyin. 2-3 dakika daha kaynatıp soğumaya bırakın. Baklavalık yufkayı ince kesip kadayıfa benzer hamurlar hazırlayın. Kestiğiniz hamurların yarısını orta boy fırın kabına yerleştirin. Arasına cevizi serpin. Kalan hamurları üzerine kapatın ve eritilmiş tereyağını gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin. Fırından alıp, ilk sıcağının çıkması için 5 dakika dinlendirin. Üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Şerbeti çekince dilimleyin. Dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapın.