Sofra
Dondurma veya kaymakla birlikte servis edebileceğiniz ev yapımı ekmek kadayıfının bu tarifine bayılacaksınız.

6-8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay

MALZEMELER

    KEK İÇİN

    3 adet yumurta

    Yarım su bardağı toz şeker

    Yarım çay bardağı süt

    1.5 su bardağı un

    1 çay kaşığı kabartma tozu

    Yarım çay kaşığı karbonat

    1 yemek kaşığı vanilya özütü veya 1 paket vanilya

    KARAMEL İÇİN

    1.5 su bardağı toz şeker

    2.5 su bardağı soğuk su

    MUHALLEBİ İÇİN

    2.5 su bardağı süt

    3 yemek kaşığı un

    3 yemek kaşığı toz şeker

    2 yemek kaşığı labne peyniri

    Yarım su bardağı Hindistan cevizi

    1 paket vanilya

Kek için yumurta ve toz şekeri bir kaba alıp 3-4 dakika mikser yardımıyla köpürtün. Daha sonra kalan malzemeleri ekleyin ve karıştırın. İyice karışınca 23 cm'lik bir kek kalıbına döküp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Karamel için toz şekeri bir tencereye alın ve orta ısıda hiç karıştırmadan karamelize edin. Tüm şeker eriyip renk alınca, soğuk suyu ilave edin (bu aşamada soğuk su eklediğiniz için şekerlenme yapabilir, hiç endişelenmeyin, kısık ateşte kaynayıncaya kadar tüm şeker eriyecektir) ve kaynayınca ocaktan alın. Muhallebi için süt, un ve toz şekeri bir tencereye alın. Kıvam alana kadar karıştırarak pişirin. Karışım göz göz olunca ocaktan alıp kalan malzemeyi ekleyin ve karıştırın. Ocağın altını kapatıp, iyice soğuyana kadar ara ara mikserle karıştırın. Soğuyan keki ortadan ikiye kesin ve ilk katı uygun bir tabağa alın. İlk katın üzerine karamel sosun yarısını gezdirin. Onu da üzerine kremayı yayın. Ardından ikinci katı koyun ve üzerine kalan karamel sosu gezdirin. Bir gece buzdolabında dinlendirin. Dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapın.