MALZEMELER
l 250 gram sivri biber
250 gram çarliston biber
250 gram kırmızı biber
8 adet domates
4 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı sirke
Bir tutam tozşeker
Bir tutam tuz
5 dal maydanoz
Kızartmak için: Sıvıyağ
BİBERLERİ yıkayıp kuruladıktan sonra bıçakla bir-iki yerinden delin. Sıvıyağda kızartın ve soğutun. Kabuklarını soyup servis tabağına alın. Sosu hazırlamak için domateslerin kabuklarını soyup küp doğrayın. Sıvıyağı bir tavaya alıp domatesi ilave edin. Yumuşamaya başladığında sirke, tozşeker ve tuz ekleyin. 5 dakika pişirip kıyılmış maydanoz ekleyin. Karıştırıp ocaktan alın. Soğuduktan sonra kızarmış biberlerle birlikte servis yapın.