MALZEMELER
2 çorba kaşığı margarin
1 adet soğan
500 gram kuşbaşı kuzu eti
4 adet patates
2 adet domates
4 adet sivribiber
4 su bardağı sıcak su
Tuz,
karabiber,
pulbiber
İki buçuk su bardağı pirinç
Öncelikle margarini tencereye alıp, küçük doğranmış soğan ve eti kavurun. Patatesleri yarım halka biçiminde doğrayın. Kabukları soyulup, dörde bölünmüş domatesleri ve ikiye bölünmüş sivribiberleri ete karıştırın. 4 su bardağı sıcak su ekleyip, tuz, karabiber ve pulbiberi katın. Düdüklü tencerede 20 dakika pişirin. Bu arada pirinci tuzlu suda yarım saat bekletip süzün. İyice yıkayıp, derin bir tepsiye yayın. Düdüklüden aldığınız yemeği suyunu süzerek pirincin üzerine yayın. Yemeğin suyundan üç buçuk su bardağı alıp, sıcak olarak tepsideki yemeğin üzerine gezdirin. Önce ocağa alıp, pirinçler şişene kadar pişirin. Daha sonra tepsiyi önceden ısıtılmış 200 derece fırına alıp, üzerini hafifçe kızartın. Sıcak olarak servis yapın.