Pastırmalı Taze Patates
Malzemeler
Yapılışı
-
1
PATATESLERİ akan suyun altında bir fırça ile yıkayın. Kabukları ile birlikle haşlayıp süzün. Hafifçe yağlanmışbir fırın tepsisine yerleştirin. Elinizle hafifçe bastırarak patatesleri çatlatın. Üzerlerine zeytinyağı gezdirin.Biberiye yapraklarını saplarından ayırıp, patateslere serpin. Sarmısakları temizleyip, dilimleyinve patateslerin üzerine ekleyin. Pastırmayı kıyıp, patateslerin üzerine paylaştırın. Tuz ve karabiber serpin.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika pişirip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL