Sofra
Amarant tohumlarını kullanarak birbirinden nefis salatalar, pilavlar yapmanız mümkün. Haşlama mantığıyla pişirebilir, afiyetle tüketebilirsiniz. Ayrıca pancarlı amarant köftesi tarifi de yapabilirsiniz. İşte tüm detaylarıyla pancarlı amarant köftesi tarifi.

MALZEMELER

    1.5 su bardağı amarant,

    2 yemek kaşığı zeytinyağı

    1 adet büyük boy soğan

    4-5 diş sarımsak

    2 su bardağı haşlanmış nohut

    2 adet haşlanmış pancar

    1 adet yumurta

    3 yemek kaşığı nohut unu

    1 çay bardağı ceviz

    1 tatlı kaşığı kimyon, tuz, karabiber

Amarantı 2 su bardağı su ile birlikte 20 dakika pişirin. Soğan ve sarımsakları ince kıyıp zeytinyağında kavurun. Haşlanmış nohutu robotta hafif parçalı kalacak şekilde çekin. Geniş bir karıştırma kabına pancarları rendeleyin. Pişmiş amarantı, kavrulmuş soğan ve sarımsak, çekilmiş nohut, nohut unu, yumurta, iri kıyılmış ceviz içi, tuz, karabiber ve kimyonu ekleyip iyice karıştırın. Fırın tepsisine pişirme kâğıdı serin. Karışımdan 1'er çorba kaşığı alarak tepsiye koyun. Yuvarlak şekil verip, önceden ısıtılmış 175 derece fırında 20 dakika pişirin. Yanında dilediğiniz soslarla ve yeşilliklerle servis yapın.