MALZEMELER
4 çorba kaşığı kırmızı mercimek
1 kg kereviz
1 adet limonun suyu
3 adet havuç
2 adet patates
5-6 çorba kaşığı sıvıyağ
1 adet orta boy soğan
Bir buçuk su bardağı sıcak su
Tuz
KEREVİZLERİ temizleyip doğrayın ve kararmalarını önlemek için limonlu suya koyun. Kerevizlerin sap kısımlarını ince kıyıp kenara alın. Havuç ve patatesleri temizleyip doğrayın. Sıvıyağı bir tencereye alıp, yemeklik doğranmış soğanı rengi dönene kadar kavurun. Üzerine kereviz, kereviz sapı, havuç ve patates ilave edin. En üste yıkanmış mercimeği ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Kapağını kapatıp çok kısık ateşte 10 dakika ara sıra tencereyi sallayarak pişirin. Daha sonra suyunu ekleyin. Mercimek ve sebzeler yumuşayana kadar pişirip servis yapın.