Kabaklı Mercimekli Köfte
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kabakları küp küp doğrayın. Tuzlu suda haşlayıp suyunu süzün. Mercimeği haşlayın. Bu arada 2 su bardağı yarmayı tuz ve bir miktar su ile yoğurup hamur yapın. Elinizle küçük köfteler hazırlayın. Ortasını parmak ucu ile çukurlaştırın. Kaynayan mercimeğe kabakları ve köfteleri ekleyerek, pişirin. Suyunu süzün. Servis tabağına yemeği alın. Üzerine sarmısaklı yoğurt dökün. Tereyağını eritip, pulbiberi yağda yakın. Yemeğin üzerine gezdirip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan Kabak ve Patlıcanla Ezber Bozan Tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL