Sofra

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    4 adet kabak
    1 çay bardağı kum mercimek
    2 su bardağı yarma,
    500 gram yoğurt
    2 çorba kaşığı tereyağı
    3 diş sarmısak,
    Pulbiber,
    Tuz,
    Su

Kabakları küp küp doğrayın. Tuzlu suda haşlayıp suyunu süzün. Mercimeği haşlayın. Bu arada 2 su bardağı yarmayı tuz ve bir miktar su ile yoğurup hamur yapın. Elinizle küçük köfteler hazırlayın. Ortasını parmak ucu ile çukurlaştırın. Kaynayan mercimeğe kabakları ve köfteleri ekleyerek, pişirin. Suyunu süzün. Servis tabağına yemeği alın. Üzerine sarmısaklı yoğurt dökün. Tereyağını eritip, pulbiberi yağda yakın. Yemeğin üzerine gezdirip servis yapın.