Sofra
Kabak denildiğinde akla gelen ilk yemek ise klasik mücverdir. Peki, nefis mi nefis kabak mücveri nasıl yapılır? Hazırsanız, kalabalık sofraların en pratik yemekleri arasında yer alan kolay kabak mücver tarifine geçebiliriz.

6-8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay
Ev Yapımı

MALZEMELER

    3 adet kabak

    4-5 adet taze soğan

    Yarım demet maydanoz ve dereotu

    2 adet yumurta

    2,5-3 yemek kaşığı un

    1 tatlı kaşığı nane

    Tuz, karabiber

    KIZARTMAK İÇİN

    Zeytinyağı

Kabakların kabuğunu iyice yıkayıp silin. Rendenin iri tarafıyla rendeleyip iki elinizin arasında sıkarak suyunu iyice süzün. Kabağı çukur bir kabın içinde alın. Üzerine kıyılmış taze soğan ve maydanoz + dereotu, yumurtalar, un, tuz ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın. Tavaya yarım su bardağı kadar zeytinyağı döküp ısıtın. Mücver harcından tepeleme kaşık dolusu harcı tavaya döküp üzerine kaşığı tersiyle hafifçe bastırın. Her iki tarafını pişirin. Tüm malzemeyi aynı şekilde hazırlayın. Sıcak olarak servis yapın.