MALZEMELER
400 gram kırmızı mercimek
2 adet soğan
Yarım tatlı kaşığı zerdeçal
4 diş sarmısak
1 tatlı kaşığı tuz
5 su bardağı su
4 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı tane kimyon
1 adet kıyılmış sivri biber
1 çay kaşığı garam masala
MERCİMEĞİ bir tencereye alıp üzerine 1 adet kıyılmış soğan, zerdeçal, 3 diş kıyılmış sarmısak, tuz ve su ilave edin. Mercimek yumuşayana dek pişirip, servis tabağına alın. Sıvıyağı tavaya alıp, fazla kızdırmadan hafif ısıtın. İçine 1 adet kıyılmış soğan, 1 diş kıyılmış sarmısak, kimyon, sivri biber ve garam masalayı ilave edip kavurun. Bu karışımı mercimeğin üzerine ekleyip, servis yapın.