Sofra
Hafif ekşi lezzetiyle girdiği her tarife yakışan semizotundan doyurucu bir salata yapabilirsiniz. İşte size kolay tarifiyle tam mevsiminde yapabileceğiniz semizotlu ve bulgurlu salata tarifi.

4-6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay
Diyet, Ev Yapımı

MALZEMELER

    1 kg taze patates

    Yarım su bardağı ince bulgur

    1 su bardağı sıcak su

    1 demet semizotu

    2 adet kırmızıbiber

    8-10 adet kiraz domates

    3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

    2 yemek kaşığı limon suyu, tuz, karabiber

    1 tutam yenibahar

    Yarım çay kaşığı tatlı pul kırmızıbiber

Taze patatesleri yıkayıp kabuklarıyla beraber ortadan ikiye kesin ve hafif diri kalacak şekilde haşlayın. Bulguru sıcak su ile ıslatıp üzerini kapatın ve şişene kadar bekletin. Semizotunu yıkayıp yapraklarını saplarından ayırın. Sapları daha sonra kullanmak üzere kaldırın. Kırmızıbiberleri küçük küp şeklinde doğrayın. Kiraz domatesleri ortadan ikiye kesin ve hazırladığınız malzemeleri geniş bir kaba alın. Üzerine zeytinyağı, limon suyu, tuz, karabiber, yenibahar ve tatlı pul biber ekleyip harmanlayın ve ılık servis yapın.