2 adet tavuk göğüs eti
2 adet kayısı haşlanmış yumurta
1 adet salatalık
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 adet kırmızı soğan
1 adet olgun avokado
Roka ve tere yaprakları
Taze çekilmiş karabiber
SOS İÇİN
Yarım su bardağı sızma zeytinyağı
1 adet portakalın suyu
Yarım limonun suyu
Karabiber, tuz
Salatanın sosu için orta boy bir kavanoz içinde sızma zeytinyağı, portakal, limon suyu, karabiber ve tuzu iyice karıştırın. Tavuk göğüs etlerini enine ince dilimleyin. Yumurtaların kabuğunu soyup yumurtaları boyuna dört parçaya dilimleyin. Salatalığı iyice yıkadıktan sonra ince dilimleyin. Kırmızı soğanı ince, uzun parçalar (jülyen) doğrayın. Avokadonun çekirdeğini çıkardıktan sonra küçük parçalar şeklinde kesip malzemeleri hazırlama işlemini tamamlayın. Tavuk eti, soğan, salatalık, avokado parçaları ve nohudu sosla büyük bir salata kasesinin içinde karıştırın. Roka ve tere yaprakları ile yumurtayı ekleyin. Taze çekilmiş karabiber serpip servis yapın.