
KARNABAHAR İÇİN
1 adet orta boy karnabahar
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı taze karabiber
1 tatlı kaşığı kekik
8-10 adet sarımsak
Tuz
SALATA İÇİN
500 gram bebek ıspanak
6-7 dilim pastırma
1 yemek kaşığı kavrulmuş susam
Dilimlenip fırınlanmış simit veya ekmek kıtırları
SOS İÇİN
1 adet portakalın suyu
Yarım limonun suyu
5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, taze karabiber
Karnabaharı çiçeklerine ayırın. Sarımsak dışında kalan malzemeyle karıştırıp, pişirme kağıdı ile kaplanmış fırın tepsisine alın. Sarımsakları kabuklu olarak fırın tepsisinin bir köşesine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında hafif kızarana kadar pişirin. Karnabaharı salata malzemesi ile harmanlayıp servis tabağına alın. Sos için tüm malzemeyi iyice çırpıp, salatanın üzerine gezdirin ve servis yapın.