Sofra

EBRU OMURCALI

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    Yarım kg patates
    Yarım pırasa
    2 adet ekşi elma
    3 adet salatalık

    Sos için: 1 kahve fincanı yoğurt
    1 adet limonun suyu
    1 çorba kaşığı hardal
    1 tatlı kaşığı karabiber, tuz

    Üzeri için: Kıyılmış ceviz
Patatesleri haşlayıp, kabuklarını temizledikten sonra iri küpler halinde doğrayın. Pırasayı kıyın. Elma ve salatalıkların kabuklarını soymadan, irice küp doğrayın. Patates, pırasa, elma ve salatalığı derin bir kaseye alın. Sos için yoğurt, limon suyu, hardal, karabiber ve tuzu iyice çırpın. Sosu salatanın üzerine gezdirin. Ceviz serpip, servis yapın.